Bjørn Guldberg av Bjørn Guldberg • august 2, 2018

Fett er festmat for rottene! Husk å tømme fettutskilleren.

I avløpsnettet lever flere hundre tusen, ja kanskje millioner av rotter. De lever utelukkende av fett- og matrester som kastes i avløpet. Fett er rett og slett en delikatesse.

Koster millioner

Fett skaper også store problemer med drift av rør, pumper og renseanlegg. Ute på avløpsnettet er temperaturen lavere enn inne på kjøkkenet. Når fettet blir avkjølt, stivner det og legger seg på innsiden av rørene. Med tid vil rørene tettes, som igjen fører til kloakkstopp. Det kan skade både på hus og miljø. Kjellere blir oversvømtTømming av fettutskillere? Kontakt oss her og bekker, fjorder og elver blir forurenset. Fjerning av fett i avløpsnettet koster norske innbyggere millioner av kroner. Hvert år øker likevel mengden fett som skylles ned i avløpet. Det antas å skyldes økt forbruk av matfett og matoljer.

Strenge krav

Vi har strenge krav knyttet til håndtering av matfett. Alle som produserer, tilbereder og behandler varm mat må installere en fettutskiller.

En fettutskiller har som funksjon å skille ut fettet fra avløpsvannet og må være stor nok til å kunne håndtere alt fettet som blir produsert. Hvis den er for liten havner fettet i avløpsnettet. Det er også viktig med regelmessig tømming, rengjøring, god drift og vedlikehold.

Krav til tømming av fettutskiller varierer fra kommune til kommune, men det er eier av fettutskiller som er ansvarlig for at alle kravene blir overholdt. Alle som har en fettutskiller må inngå en avtale med et firma om vedlikehold og tømming av fettutskiller.

Vitek tømmer fettutskillere og vet hva som kreves for å overholde alle kommunale krav til fettutskillere. Vi åpner fettutskillere, spyler de rene og tar med oss fettet til et godkjent mottak. Enkelt og praktisk for dere! Og godt for rør og miljø.

Kontakt oss  om tette rør

Velkommen til Vitek-bloggen

Her kan du holde deg oppdatert med alt om vann-og avløp. Vi skriver om vann- og avløpssektoren, samt farlig avfall. Vi skal legge ut artikler om blant annet rørfornying, rørinspeksjon, tankerengjøring, trasesøk, lekkasjer og mer for privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.

Besøk også vitek.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg