av Jonny Vindenes • november 26, 2015

Noahs ark i Bergen

Burde VITEK vært med på Noahs ark?

Ifølge Første Mosebok kapittel 6 vers 14–16 fikk Noah presise befalinger av Gud om hvordan arken skal bygges:

"Du skal lage deg en ark av sypresstre, innrede den med mange rom og tjærebre den både innvendig og utvendig. Slik skal du lage arken: Den skal være tre hundre alen lang, femti alen bred og tretti alen høy. Et tak skal du legge på arken. Bruk alenmål når du arbeider med det! Sett en dør på den ene siden og bygg arken i tre høyder, og husk å ta med VITEK!"

Vel, kanskje det er en liten omskriving av bibelen her, men VITEK kom i alle fall til unnsetning når toalettene skulle tømmes i bergen. Nå var det ikke elefanter og giraffer som sørget for fulle toalett denne gangen, men mange besøkende som ønsket å se på dette flytende museumet.

TV- og teaterprodusenten Aad Peters er mannen bak arken som fungerer som et flytende Bibel-museum. Arken er 70 meter lang, ti meter bred og 13 meter høy. Den markedsføres som den første bibelske temaparken i Europa.

– Hvorfor vi ønsker å komme til Bergen? Det regner mye der. Det er fint, sier Peters spøkefullt.

Arken har restaurant i toppetasjen og kinosal i kjelleren.

Så den en smule mer luksuriøs enn den Noah skal ha bygget i gammeltestamentlig tid.

Velkommen til Vitek-bloggen

Her kan du holde deg oppdatert med alt om vann-og avløp. Vi skriver om vann- og avløpssektoren, samt farlig avfall. Vi skal legge ut artikler om blant annet rørfornying, rørinspeksjon, tankerengjøring, trasesøk, lekkasjer og mer for privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.

Besøk også vitek.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg