av Asle Skålevik • juli 4, 2018

[Video] Vitek tar hånd om avfallet fra cruisetrafikken

Tømmer cruisebåtene 

I Bergen har vi ansvar for ca. 85 prosent av avfallshåndteringen fra cruisetrafikken som kommer til byen. Nå går det i ett. 

Travle dagerKontakt oss om slamsuging  og fjerning av farlig avfall

Cruisetrafikken er stor i landet vårt på sommeren og Bergen er den havnen i Norge med desidert flest anløp. I 2018 er det hele 340 anløp og Vitek sitt mannskap har hendene fulle. I dag har vi sju kjøretøy i aktivitet. Vi henter alt avfall fra båtene. Det dreiser seg om alt fra farlig avfall til lysestaker og madrasser.

Vitek tømmer også septiktanker og henter oljeholdig vann fra båtene. Noen ganger er det snakk om flere hundre kubikkmeter som vi henter.

Over 1000 passeringer om dagen

Arbeidet på havnen har endret seg mye gjennom årene. I dag er det planer utarbeidet for de fleste aktiviteter og det er meget god struktur på arbeidet som utføres. Bergen havn har nesten 40.000 passeringer med kjøretøy i måneden. Det blir over 1000 om dagen. Da er det viktig at papirer, godkjenninger og klareringer er på plass.

Markedsledende

Dette er en type oppdrag som Vitek har hatt i mange år. Vi begynte med dette i 2001 og de siste tre årene har det vært full aktivitet. Det er vi ikke lei oss for. Vi erfarer nå at vår kapasitet, erfaring og kunnskap på området har gjort oss til markedsledende innen dette segmentet. Det er god geskjeft.

Trenger du hjelp med avfallshåndtering cruisebåter eller handelsflåter? Kontakt Vitek i dag. 

Maritim avfallshåndtering. Klikk her for å ta kontakt.

Velkommen til Vitek-bloggen

Her kan du holde deg oppdatert med alt om vann-og avløp. Vi skriver om vann- og avløpssektoren, samt farlig avfall. Vi skal legge ut artikler om blant annet rørfornying, rørinspeksjon, tankerengjøring, trasesøk, lekkasjer og mer for privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.

Besøk også vitek.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg