Vitek av Vitek • februar 14, 2018

Vitek vokser i Oslofjord-regionen

De siste ukene har det vært flere artikkler i pressen som omtaler Viteks ekspansjonsplaner og etablering i Oslofjord-regionen. Her er en fra Moss.

Fra City-syd, Moss 13/2 2018:

DET BERGENSBASERTE RØR-OG AVLØPSSELSKAPET VITEK AS SKAL EROBRE ØSTLANDET. DET SKAL FIRMAET GJØRE MED BREDSAND SOM BASE. VED RORET STÅR EN VETERAN I RØR- OG AVLØPSBRANSJEN, CARL CHRISTIAN SIBBERN FRA LARKOLLEN.


CC Sibbern, som han gjerne omtales som, er ansatt som toppsjef for hele Vitek AS. Han har ti års fartstid i rørbransjen. For ti år siden startet han rørfornyingsselskapet Oliner System før han ble konsernsjef for Olimb Group i Råde, et selskap som opplevde en enorm vekst med Sibbern i sjefsstolen. Nå er han klar for ny vekst i et nytt firma.

vitek-vokser-i-oslofjord-regionen3
Heine Karlsen, CC Sibbern og Thomas Kolbenstvedt i Vitek.

ET KNUTEPUNKT

Carl Christian Sibbern er svært fornøyd med etableringen av Vitek AS på Bredsand.

– Lokalene er perfekte, i samme bygg som VV Parts AS. Dette håper vi skal gi begge firmaene en solid synergi. Og når man først skal satse på Østlandet så er Mosseregionen et skikkelig knutepunkt. Regionen ligger perfekt til i aksen Oslo – Stockholm – Gøteborg og langs det som er «highway to Europe». I tillegg er det korte avstander til alle områder rundt Oslofjorden.

VIL ØKE SAMARBEIDET MED RØRLEGGERE

– De siste årene har jeg fjernet meg en del fra rørfaget. Alt har handlet om rørfornying, men nå vil jeg igjen nærme meg rørfaget. Vi har allerede ansatt dyktige og erfarne rørleggere for å bli bedre i kommunikasjonen med VVS-bransjen. Jeg understreker at Vitek ikke skal konkurrere med rørleggerne men være de beste til å prate rørleggernes språk når vi samarbeider.

SKAL VOKSE HURTIG

Vitek AS på Bredsand har så langt gjort ansettelser tilsvarende åtte årsverk, men Carl Christian Sibbern har ambisjoner om at dette tallet skal økes betraktelig. Han antar at antall ansatte er doblet i løpet av et års tid.

– Det er nå et halvt år siden vi etablerte oss her, og jeg er opptatt av at ting skal gjøres ordentlig fra starten. Men vi mangler fortsatt mye, og jeg er på jakt etter mennesker med solid erfaring innen prosjektledelse og entreprenørskap. Når det er sagt så er jeg svært godt fornøyd med de ansettelsene vi allerede har gjort.

– Jeg er opptatt av ansiennitet og erfaring og det har vi i aller høyeste grad allerede fått. Samtidig er det mange unge svært flinke jenter og gutter der ute som jeg også gjerne vil ha med på laget. Men er det noen som har jobbet med entreprenørskap og prosjektledelse på høyt nivå så er jeg ekstra interessert, smiler Sibbern som også understreker at han er veldig opptatt av de ansattes arbeidsvillkår.

– I lang tid har jeg hatt medarbeidere som har løpt landet rundt for å utføre oppdrag. Dette har ofte medført lange dager og perioder med tøft arbeidspress. Jeg ønsker at de ansatte skal ha en forutsigbar arbeidstid og muligheten for å ha et liv ved siden av. I vårt samarbeid med andre, for eksempel rørleggere, medfører det forutsigbarhet også for dem. Derfor kommer jeg til å knytte til oss lokale rørleggere der vi har oppdrag.

FAKTA OM VITEK AS

Vitek AS ble grunnlagt i 1983 og er etablert med hovedkontor i Bergen. Selskapet har opplevd en stor vekst i nyere tid, og er i dag ledende aktør innen sine virksomhetsområder. Selskapet er etablert i privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet.

Selskapets virksomhetsområde er alle tjenester som er relatert til rør og avløpssystemer, med spesialkompetanse innenfor rensing av rør og rørfornying. Selskapet er også en etablert aktør innenfor områdene farlig avfall både på land og sjø samt tankrengjøring i alle former.

Tore Kubberød (tekst og foto)

Velkommen til Vitek-bloggen

Her kan du holde deg oppdatert med alt om vann-og avløp. Vi skriver om vann- og avløpssektoren, samt farlig avfall. Vi skal legge ut artikler om blant annet rørfornying, rørinspeksjon, tankerengjøring, trasesøk, lekkasjer og mer for privat-, offentlig- og bedriftsmarkedet. Nye blogginnlegg publiseres jevnlig, så om du vil holde deg oppdatert, følg med på bloggen eller registrer deg for varsling på e-post.

Besøk også vitek.no

Få e-post om nye innlegg

Siste innlegg